Svi se sjećate Pinokija...

Ethika Project bajke koja opisuje avanture tvrdoglave marionete u njegovoj namjeri da postane pravi dječak. On mora prolaziti kroz život, boriti se s iskušenjima koristeći svoju savjest, utjelovljenu u cvrčku, prije nego pronađe svoj put.
Navedena alegorija vrlo dobro odražava višestruke izazove života i našu potragu za smislom. Projekt ETHIKA zalaže se za holistički i dijaloški pristup u osobnom razvoju.
Naš nastavni materijal cilja na razvoj kritičkoga mišljenja, dijaloga i aktivnog sudjelovanja. U ne-osuđujućoj atmosfera učitelji i učenici mogu istraživati različita mišljenja, rasprava o mogućim izborima, saznati što su vrijednosti i naučiti se odgovornosti.
 
 

Erasmus+ Programme Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske Unije i Slovenske Nacionalne agencije za Erasmus + program. Ova publikacija odražava samo stavove autora, a Europska Unija i Slovenska nacionalna agencija za Erasmus + program, ne može se smatrati odgovornim za bilo kakve uporabe koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija.

Materijali mogu biti korišteni u skladu s dozvolom „Creative Contents Non Commercial ShareAlike“ Creative Commons