Izobraževalna orodja - 3-5 let

Ta del strani vsebuje izobraževalna orodja ETHOS, ki jih lahko prenesete in shranite. Njihovo prosto uporabo dovoljuje Creative Commons licenca.
Nabor izobraževalnih gradiv in orodij, ki smo jih razvili v okviru projekta ETHIKA, je predstavljen z naslednjo tabelo (starost in teme):

Let Reševanje konfliktov Etična dejanja Pravičnost Spoštovanje Odgovornost Samopodoba
3-5
Kdo je hitrejši?

Premagovanje ovir

Paradižnikova čustva

Naši govori

Bučni znaki

Lutkine težave

 

Ta učna gradiva so nastala v okviru evropskega projekta Ethos. S pomočjo vprašalnikov in ciljnih skupin smo v sodelovanju z učitelji in starši iz Španije, Italije, Nemčije in Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije, izbrali naslednjih pet ključnih tem: spoštovanje, strpnost, odgovornost, moralne vrednote in prijateljstvo.
Prijateljstvo, Priročnik za učitelje: Dobro in slabo v prijateljstvu (PDF-495KB, Slovensko)
Moralne vrednote, Priročnik za učitelje: Maja gre v vrtec (PDF-295KB, Slovensko)
Spoštovanje, Priročnik za učitelje: Marko v vrtcu in Marko doma (PDF-496KB, Slovensko)
Odgovornost, Priročnik za učitelje: Igra kompromisov (PDF-197KB, Slovensko)
Strpnost, Priročnik za učitelje: Igra deljenja (PDF-305KB, Slovensko)

3-5 | 5-7 | 7-9 | 9-11 | 11-15 | Za vse

Erasmus+ Programme Projekt je financiran iz strani Evropske unije in slovenske nacionalne agencije za program Erasmus+. Vsebina in uporaba publikacije je izključna odgovornost avtorjev in tako v nobenem primeru ne predstavlja odgovornosti Evropske unije in slovenske nacionalne agencije za program Erasmus+.

Gradiva se lahko uporabljajo v skladu s Creative Commons; vrsta licence Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji Creative Commons